Flocken

Jag och min son huserar i ett litet hus på landet tillsammans med våra underbara hundar: Missnutt's diamond Smilla (Smilla) och hennes dotter Dirty daisies meanest girl in town (Vixhen), två härliga aussies med underbar energi och livsglädje. I flocken ingår också en trasselsudd vid namn Hairdogs baby one more time (Hailey), en sprallig bearded collie och en ädel raskatt, perserkatten Jade. Dirty daisies Nevada (Loppa) bor hos sin fodervärd Åsa där hon huserar med katter och hästar. Vi ägnar oss åt vallning med en nybörjares ivriga glädje, åker på utställningar och hänger i spårskogen för att vi tycker att det är kul. Livet med aussies ska vara roligt, händelserikt och aktivt.

måndag 19 mars 2012

Flickor och pojkar

Efter att ha brottats med en kamera av sämre kvalitet och tolv ostyriga valpar så har jag lyckats åstadkomma bilder av kvaliteten "är det en valp eller en råtta" men man får en aning om hur Rocky och Smillas underverk ser ut i varje fall.

Färger och svansar fördelade sig enligt nedan på flickor och pojkar:
Tikar:
 3 st blue merle varav en har helsvans och två har kort svans.
3 st svart trefärgade varav två har helsvans och en har kort svans.

Hanar:
2 st blue merle varav båda har kortare svansar.
4 st svart trefärgade varav två har helsvans och två har kort svans.
blue merle pojkar, kullens största och minsta valp


svart trefärgade flickor
blue merle flickor

svart trefärgade pojkar

4 kommentarer:

  1. Ljusaste tiken som ligger lite ifrån klungan:P har hon hel eller halvsvans? Vad var det vi läste dom blir mörkare med åldern?

    Härligt att vi blir grannar, då kommer halvsyrran över och leker med dom små när dom blivit större:P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den på sidan av är en helsvansad tik, men bilden förvillar lite för hon är faktiskt inte ljusare än de andra. De merlade ungarna är ljusa på huvudet och är ungefär lika mörka allihop, Smillas mörka anlag vet du;)

      Undrar vad hyresvärden skulle säga om vi bildade en aussiekoloni här ute? :)

      Radera
    2. Cissi och trixa22 mars 2012 kl. 17:44

      Jag tror inte att han skulle ha nått emot det, Anders har det inte. Han såg jättenöjd ut när jag skvallrade att lilla Trixa kom ifrån dig:) En aussiekoloni är det ju redan:P jag menar du har ju 13 just nu;-)

      Radera
  2. De är ljuvliga!
    Kram Jennie

    SvaraRadera