Flocken

Jag och min son huserar i ett litet hus på landet tillsammans med våra underbara hundar: Missnutt's diamond Smilla (Smilla) och hennes dotter Dirty daisies meanest girl in town (Vixhen), två härliga aussies med underbar energi och livsglädje. I flocken ingår också en trasselsudd vid namn Hairdogs baby one more time (Hailey), en sprallig bearded collie och en ädel raskatt, perserkatten Jade. Dirty daisies Nevada (Loppa) bor hos sin fodervärd Åsa där hon huserar med katter och hästar. Vi ägnar oss åt vallning med en nybörjares ivriga glädje, åker på utställningar och hänger i spårskogen för att vi tycker att det är kul. Livet med aussies ska vara roligt, händelserikt och aktivt.

lördag 3 mars 2012

Dagens framgångar

Ståtlig Buck visar upp sig med matte Elin.
Stilige Cash på span med matte Alyson.
trixa redo för språng med matte Cissi.
Dagen resulterade i otroligt duktiga mattar och Smillaungar, en superstolt uppfödare och många rosetter! Dixie Chick, Johnny Cash och Buck Owens ställdes ut i valpklass 6-9 månader och gick vidare till valpfinalen alla tre, efter att Buck och Cash blivit sent utgallrade så blev Dixie aka Trixa tredje bästa valp idag. Men inte stoppar våra framgångar med det inte, efter att de gått vidare till finalen för uppfödargrupp så slutade de trea som enda grupp bestående av valpar!

Eftersom kritiken för enskilda valpar överlag nämnde tydlig könsprägel, bra rygglinje och framförallt ett trevligt temperament så är jag supernöjd och känner att mina förhoppningar om den här kullen inte är alltför verklighetsfrämmande då jag avlade med tanke på exteriör, arbetsvilja och ett riktigt trevligt temperament. Kritiken för uppfödargruppen gör att jag och Smilla sträcker lite extra på oss:
"En homogen grupp av individer med god könsprägel, storlek och kraftiga benstommar.Trevligt temperament på samtliga individer."
Trion av vackra aussies på travet idag!

2 kommentarer:

  1. Stort GRATTIS!! Åh vad kul! :) Klart "dina" valpar är underbart trevliga med Smilla som mamma :)
    Kramar från oss alla.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack, det värmer! Vi är fortfarande lite smått lyriska här även om Smilla inte riktigt förstår varför matte går och fånflinar och berömmer henne utan vettig anledning med jämna mellanrum;)

      Radera