Flocken

Jag och min son huserar i ett litet hus på landet tillsammans med våra underbara hundar: Missnutt's diamond Smilla (Smilla) och hennes dotter Dirty daisies meanest girl in town (Vixhen), två härliga aussies med underbar energi och livsglädje. I flocken ingår också en trasselsudd vid namn Hairdogs baby one more time (Hailey), en sprallig bearded collie och en ädel raskatt, perserkatten Jade. Dirty daisies Nevada (Loppa) bor hos sin fodervärd Åsa där hon huserar med katter och hästar. Vi ägnar oss åt vallning med en nybörjares ivriga glädje, åker på utställningar och hänger i spårskogen för att vi tycker att det är kul. Livet med aussies ska vara roligt, händelserikt och aktivt.

söndag 17 juli 2011

Fullt i valplådan!



Äntligen har Smillas underverk gjort entré! 13 friska, glada valpar var det som gömde sig i magen. 9 hanar och 4 tikar. Totalt är det 8 valpar med halv svans och 5 med helsvans. Det var ingen merle-bäbis i magen, alla är trefärgade och om det är svarta eller bruna återstår att se. Färgen var omöjlig att avgöra när de var alldeles nya och blöta... Presenterar familjen med några bilder, fler och bättre kommer senare.

5 kommentarer:

  1. Kikar in här o säger Grattis till alla små underverken!!!!

    Kram Elisabeth med Merlin o Mio - två Missnutts vovvar

    http://merlinomio.wordpress.com

    SvaraRadera
  2. Vi tackar och bockar, resultatet kan ju inte bli annat än lyckat med en missnutt's-hund inblandad, eller hur? ;-)
    Kikade in på din blogg och beundrade dina hejdlöst vackra pojkar!

    SvaraRadera
  3. Grattis till mamma Smilla, vad roligt! Ska bli så mysigt att komma ner när de är fyra veckor :)

    /Sofie, Piteå

    SvaraRadera
  4. Det hade ju verkligen varit en sensation om du fått någon merle för det är väl genetiskt omöjligt i den kombinationen du har gjort!?
    Hälsn Lotta Sundgren

    SvaraRadera
  5. Färggenetiken är en djungel och svår för oss vanliga dödliga att förstå alla gånger. Men tittar man längre bak i linjerna så är merlefärgen inte omöjlig, dock är chansen liten. Men färgen har inte varit mitt främsta fokus vad gäller den här kombinationen utan friska och sunda hundar. "En bra hund har ingen färg"

    SvaraRadera