Flocken

Jag och min son huserar i ett litet hus på landet tillsammans med våra underbara hundar: Missnutt's diamond Smilla (Smilla) och hennes dotter Dirty daisies meanest girl in town (Vixhen), två härliga aussies med underbar energi och livsglädje. I flocken ingår också en trasselsudd vid namn Hairdogs baby one more time (Hailey), en sprallig bearded collie och en ädel raskatt, perserkatten Jade. Dirty daisies Nevada (Loppa) bor hos sin fodervärd Åsa där hon huserar med katter och hästar. Vi ägnar oss åt vallning med en nybörjares ivriga glädje, åker på utställningar och hänger i spårskogen för att vi tycker att det är kul. Livet med aussies ska vara roligt, händelserikt och aktivt.

tisdag 13 december 2011

bråda dagar i väntan på tomten...

Vi har fullt upp med stallsysslor, valpvaktande och julpyssel här inför tomtens ankomst. Både jag och Smilla saknar snö och riktig vinter, vi blev lite bortskämda med sånt när vi bodde norrut. Men eftersom Smilla har en förmåga att muntra upp sin omgivning så deppar vi inte ihop för det, vi tar en pepparkaka till och drar på oss tomteluvan för att locka fram julstämningen istället. Eftersom tiden är knapp och mycket ska hinnas med så har ridturer, skogsmys och annat skoj fått stå tillbaka för alla måsten just nu.

Smilla vaktar Bus...
Smilla är som vanligt positiv och lycklig så hon ägnar tiden till att mysa i soffan, valpvakta, hålla hästarna på mattan och leka sonens favoritlekar som går ut på att springa fram och tillbaka under illtjut och mata hunden med leksaker. Smilla och Tristan avgudar varandra, man blir alldeles varm i hjärtat när man ser dem tillsammans...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar