Flocken

Jag och min son huserar i ett litet hus på landet tillsammans med våra underbara hundar: Missnutt's diamond Smilla (Smilla) och hennes dotter Dirty daisies meanest girl in town (Vixhen), två härliga aussies med underbar energi och livsglädje. I flocken ingår också en trasselsudd vid namn Hairdogs baby one more time (Hailey), en sprallig bearded collie och en ädel raskatt, perserkatten Jade. Dirty daisies Nevada (Loppa) bor hos sin fodervärd Åsa där hon huserar med katter och hästar. Vi ägnar oss åt vallning med en nybörjares ivriga glädje, åker på utställningar och hänger i spårskogen för att vi tycker att det är kul. Livet med aussies ska vara roligt, händelserikt och aktivt.

lördag 10 september 2011

morgonmys i höstsolen

Sista dagen med hela högen samlad
De fem grabbar som flyttar imorgon är alla färdiga hos veterinären och har fått beröm för sin livlighet och goda aptit av veterinären. Det är minst sagt full fart i valphagen för det märks att det är tolv aktiva aussievalpar som huserar där. Tänk att åtta veckor kan gå så fort och vara så händelserika, vi kommer att sakna de små raringarna men i ärlighetens namn så tror jag att Smilla kommer att tycka att det är skönt med ite mindre trängsel i valphagen. Hon har skött sin stora familj med bravur men jag märker att det börjar bli tröttsamt för damen. Till kvällen väntar bad och packning av väskorna till grabbarna, det gäller ju att vara ren och fin när man flyttar hemifrån...

3 kommentarer:

  1. Lycka till de små grabbarna i sina nya familjer!
    Jättesöta är de!
    Förstår att det kommer bli "lugnt o skönt" nu när en del försvinner!

    kram

    SvaraRadera
  2. Får önska de små Lycka till i framtiden med sina nya familjer!
    Lugnare lär det bli för er...hm, eller rättare sagt kanske för mamma Smilla, hihi.
    Spännande att se hur det går sen för alla de små, kanske man har turen att träffa något syskonbarn i framtiden :)
    Nja bra tävlingsresultat med de benen, den magen osv vete sjutton om det skulle bli, haha. Är kanske bättre att överlåta till de som kan.
    Ja då hänger jag med vad du menar med söderut :)
    Kramar från oss alla

    SvaraRadera
  3. Både jag och Smilla tycker nog att det blir skönt att få lite mer "normal" storlke på valpkullen här hemma men lugnt och skönt blir det nog aldrig med en aussie eller två i huset;)

    SvaraRadera