Flocken

Jag och min son huserar i ett litet hus på landet tillsammans med våra underbara hundar: Missnutt's diamond Smilla (Smilla) och hennes dotter Dirty daisies meanest girl in town (Vixhen), två härliga aussies med underbar energi och livsglädje. I flocken ingår också en trasselsudd vid namn Hairdogs baby one more time (Hailey), en sprallig bearded collie och en ädel raskatt, perserkatten Jade. Dirty daisies Nevada (Loppa) bor hos sin fodervärd Åsa där hon huserar med katter och hästar. Vi ägnar oss åt vallning med en nybörjares ivriga glädje, åker på utställningar och hänger i spårskogen för att vi tycker att det är kul. Livet med aussies ska vara roligt, händelserikt och aktivt.

onsdag 2 april 2014

Dygn 52


Smilla sväller för varje dag som går, nu är det elva dagar kvar tills hon är beräknad och hon är HUNGRIG hela tiden och har moral som en ficktjuv. Allt ätbart som är i aussiehöjd (alla tänkbara höjder) riskerar att slukas av fröken Smilla som för övrigt spetsar öronen löjligt mycket om man nämner ordet "mat".... För varje dag som går sjunker mitt hopp om en liten, behändig kull med tanke på hennes tilltagande rondör. Men oavsett antal så hoppas jag att allt går bra och att det anländer ett gäng pigga valpar med mamma och pappas trevliga temperament. 
Måste ju också passa på att rapportera lite "skryt" om tidigare ungar, lilla Cherie (Indiana) har varit på ögonlysning och allt såg fint ut. En frisk och fin tjej som förhoppningsvis kommer ut och tävlar agility under sommaren tillsammans med matte. Billbo (John Wayne) har även han tagit ett kliv ut i stora världen, han genomgick godkänt prov todigare i vår och har nu påbörjat utbildningen till vårdhund på vårdhundsskolan med sin matte, en stabil och fin kille som tillsammans med matte gör framsteg hela tiden. Och Karma (Montana) har varit fotomodell, hon inte bara vallar och tränar för att bli räddningshund utan hon är snygg också. Alltid kul att se att hjärna och skönhet går att kombinera.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar