Flocken

Jag och min son huserar i ett litet hus på landet tillsammans med våra underbara hundar: Missnutt's diamond Smilla (Smilla) och hennes dotter Dirty daisies meanest girl in town (Vixhen), två härliga aussies med underbar energi och livsglädje. I flocken ingår också en trasselsudd vid namn Hairdogs baby one more time (Hailey), en sprallig bearded collie och en ädel raskatt, perserkatten Jade. Dirty daisies Nevada (Loppa) bor hos sin fodervärd Åsa där hon huserar med katter och hästar. Vi ägnar oss åt vallning med en nybörjares ivriga glädje, åker på utställningar och hänger i spårskogen för att vi tycker att det är kul. Livet med aussies ska vara roligt, händelserikt och aktivt.

fredag 20 juli 2012

Viltspårsfantasterna

Vad gör man en fredagskväll när det regnar? Jo, man lastar in unge och hundar i bilen och far till Årsundaskogarna för att gå viltspår. Och hem från skogen åkte det en dyblöt men mycket stolt matte/uppfödare.

Vackra yrhättan Hvassa/Dolly Parton gick sitt första spår i öppen klass med ett första pris! Och tanterna Smilla, Alice och rottisen Diva ville inte vara sämre de utan tog med sig ett varsitt första pris hem de med, de tre donnorna behöver nu bara ett första pris till för att införskaffa sig den åtråvärda titeln svensk viltspårschampion!

Även om vi inte vet alla gånger vad vi gör i vår ända av linan så verkar ju jyckarna i den andra linan ha koll i varje fall som tur är. Vi fick även många goda råd med oss hem om hur vi ska träna med flickorna, det är alltid lika roligt att gå spår i Årsunda och jag ser verkligen fram emot valpträffshelgen då alla som vill får möjlighet att prova på denna otroligt roliga aktivitet. Hoppas vi ses där:)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar