Flocken

Jag och min son huserar i ett litet hus på landet tillsammans med våra underbara hundar: Missnutt's diamond Smilla (Smilla) och hennes dotter Dirty daisies meanest girl in town (Vixhen), två härliga aussies med underbar energi och livsglädje. I flocken ingår också en trasselsudd vid namn Hairdogs baby one more time (Hailey), en sprallig bearded collie och en ädel raskatt, perserkatten Jade. Dirty daisies Nevada (Loppa) bor hos sin fodervärd Åsa där hon huserar med katter och hästar. Vi ägnar oss åt vallning med en nybörjares ivriga glädje, åker på utställningar och hänger i spårskogen för att vi tycker att det är kul. Livet med aussies ska vara roligt, händelserikt och aktivt.

tisdag 11 oktober 2011

Tvvära kast mellan glädje och sorg.

Snart står Smilla i centrum igen, på lördag flyttar Hank till sin familj och Smilla blir ensam drottning på täppan igen. Hanks matte har redan startat en blogg där vi kan följa henne och Hank "Wille" Williams framgångar, länk finns här i bloggen. Jag hade tänkt att Dixie skulle ha bott kvar här hos oss men när Cissi ringde och letade valp så blev det i slutändan självklart att Dixie skulle bo där. Hon heter numera Trixa och kommer förhoppningsvis att visa framtassarna både på utställningar och i tävlingssammanhang ivrigt påhejade av mig och Smilla. Vid besiktningen visade det sig att Alan har ett litet blåsljud på hjärtat och vi remitterades till en specialist på området för att utreda om det var något som skulle växa bort eller påverka honom negativt. Efter besöket hos specialisten så har det visat sig att Alan lider av ett hjärtfel som kommer att påverka honom i framtiden så har jag tagit det tunga beslutet att låta honom somna in eftersom en aussie som inte orkar arbeta är en olycklig aussie. Det är varje hundägares ansvar att ta svåra beslut för hundens bästa och även om det känns tungt på en så vacker och framför allt trevlig hund som Alan är så vet jag att det är rätt beslut.
Smilla laddar för en hel del bus när hon är barnfri!

3 kommentarer:

  1. Vad tråkigt med Alan men helt klart rätt beslut. Han får det fint där han är. En änglaaussie som får springa runt och busa på molnen och vaka över sina syskon därifrån :)

    Jag har ju också en blogg vilket jag kanske inte nämnt! Jag skriver dock lite allmänt om allt möjligt med hundarna dyker upp där titt som tätt :) http://sofiesstiltje.blogspot.com

    /Sofie

    SvaraRadera
  2. Det känns lite lättare just för att jag vet att det är rätt beslut och bäst för ALan, han kommer att bli en vacker ängel...

    Kul med en blogg, vilken fin gård ni skaffat er och vilka fina bilder på Thysa, hon kommer att växa upp till en liten skönhet tror jag ;)Jag lägger till din blogg i länkarna.

    SvaraRadera
  3. Sånt är alltid så tråkigt och jag förstår det känns tungt! Men säkerligen rätt beslut!!!!
    Då måste det vara tomt nu med bara en hund hemma jämfört med alla du hade innan hihi!!!

    kram från skåne

    SvaraRadera