Flocken

Jag och min son huserar i ett litet hus på landet tillsammans med våra underbara hundar: Missnutt's diamond Smilla (Smilla) och hennes dotter Dirty daisies meanest girl in town (Vixhen), två härliga aussies med underbar energi och livsglädje. I flocken ingår också en trasselsudd vid namn Hairdogs baby one more time (Hailey), en sprallig bearded collie och en ädel raskatt, perserkatten Jade. Dirty daisies Nevada (Loppa) bor hos sin fodervärd Åsa där hon huserar med katter och hästar. Vi ägnar oss åt vallning med en nybörjares ivriga glädje, åker på utställningar och hänger i spårskogen för att vi tycker att det är kul. Livet med aussies ska vara roligt, händelserikt och aktivt.

onsdag 18 juni 2014

Billbo har blivit storebror!

Idag kom Billbo och hämtade sin nya lillebror/blivande vårdhund med sin familj. Det var så roligt att ses igen och jag är så glad att en valp till hamnar hos en familj som redan förvaltar en dirty daisies-hund, jag är övertygad om att Thesa kommer att ta tillvara på yatzy (Treat me nice) och hans fina egenskaper så att han utvecklas till en stabil kille som platsar som vårdhund. Och på torsdag är det dags för Flinga (Devil in disguise) att lämna boet, det börjar bli tomt här hemma men Vixhen och Hailey kommer nog att hålla mig sysselsatt framöver. Även energiknippet Charlie ser nog till att minimera fritiden tills den rätta familjen dyker upp. 

Sommaren kommer att fyllas av roliga aktiviteter med hundarna här hemma. Valparna ska prova på viltspår, det gäller ju att börja i tid. Vittra har ett späckat schema efter helgen mycket lyckade vallkurs, vi är bitna och jagar träningsmöjligheter för fullt för här ska vallas! Förutom det fortsätter vi med viltspåret och planerar också lite utställningar under sensommar/höst. Smilla planerar istället att återhämta sig i lagom tempo efter valparna; promenader, mys och campingliv i kombination med lite spår och sök mest för att det är så kul. Men först förbereder vi oss för sommarlov och lite midsommarfirande...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar